Linway's
Kennel


Uppfödning av Mops & Tibetansk Spaniel - i hjärtat av Småland ♥

Om oss

Vi heter Vanja och Tommy och bor i Klavreström som ligger i hjärtat av Småland. Vi flyttade hit för 13 år sedan från Svedala, Skåne och trivs utmärkt och med en fantastisk natur runt oss. Här utvecklades mitt hundintresse ytterligare och förutom att träna och gå kurs, började jag som hjälpledare i en valp/grundkurs. Det var enormt givande och lärorikt så efter några kurser utbildade jag mig som instruktör hos Inki Sjösten och i hennes kursmaterial. Jag gick även 2 ledarskapsutbildningar genom Studiefrämjandet samt en klicker och rallylydnadskurs. Tillsammans med en vän höll vi olika kurser något år. Sedan flera år har jag haft fullt upp med mina egna hundar så att hålla kurs ligger på is tillsvidare.

För ca 10 år sedan träffade jag en svart mops och blev förälskad och på den vägen är det. Vi har nu hållt på med rasen i 8 år och älskar dessa underbara pälsbarn.


Vår 7:e kull är född och det är en ynnest att få vara med och bidra positivt till rasen och dess fortlevnad. Hälsa sundhet och en rastypisk exteriör och mentalitet är vårt mål. För 2 år sedan kände vi att tiden var mogen för en ny ras som jag hade varit intresserad av på avstånd nämligen Tibetansk Spaniel. Efter att ha läst på och kontaktat en mångårig uppfödare och rasspecialist så köpte vi vår första Tibbe med dennes linjer bakom. Vi förälskade oss även i denna ras så numera har vi utökat skaran med 2 till.

Vi planerar även en liten uppfödning med Tibbar framöver med samma mål som våra mopsar. Främja raserna gällande hälsa mentalitet och anatomi.

Vi fokuserar mycket på att hundarnas behov ska tillfredställas. Dagliga långpromenader i skogen är ett måste. Vi gillar också miljöombyte då och då med vår husvagn. Mycket uppskattat av alla.Här är hela gänget samlat när husse torkar golven.